ГоловнаЕкономікаФінанси

ICU відкинула звинувачення з боку Бахматюка

Група не має стосунку до боргів, збитків або прибутків бізнесмена.

ICU відкинула звинувачення з боку Бахматюка
ICU

Група компаній ICU заявила, що звинувачення бізнесмена Олега Бахматюка, озвучені ним у відкритому листі від 17 січня на адресу групи, є недостовірними.

Про це йдеться в коментарі ICU.

Голова ради директорів найбільшого в Україні агрохолдингу Ukrlandfarming Олег Бахматюк написав лист президенту та прем'єр-міністру, в якому звинуватив Національний банк у рейдерських, інформаційних і юридичних атаках.

Зокрема, Бахматюк заявив, що в 2014 році Нацбанк спровокував банкрутство обох афілійованих з Ukrlandfarming банків ("Фінансова ініціатива" та VAB Банк). "Дисконтувавши ОВДП на 2 млрд гривень, НБУ спровокував непоправну «дірку» в балансі, яка не була обґрунтована ринковими умовами. Це фактично стало формальною підставою для введення тимчасової адміністрації", - зазначає бізнесмен. За інформацією Бахматюка, частина цих ОВДП були перепродані компанії ICU, співвласником якої раніше була Гонтарева. "Можна з усією впевненістю сказати, що на введенні тимчасової адміністрації фактично заробили партнери Гонтаревої", - йшлося в листі.

Але ICU наголошує, що не має стосунку до боргів, збитків або прибутків бізнесів, контрольованих Бахматюком.

"Починаючи з липня 2015 року... НБУ почав практикувати механізм публічної пропозиції ОВДП зі свого портфеля на двох основних біржах України - «Перспектива» і ПФТС. Рішення про продаж ОВДП з портфеля Нацбанку було прийнято правлінням НБУ з метою формування кривої прибутковості і пожвавлення вторинного ринку ОВДП, а також для надання банкам додаткових інструментів для диверсифікації своїх активних операцій. Усі професійні учасники ринку мали вільний і рівний доступ до котирувань НБУ, які розміщувалися в режимі «ринку заявок» обох бірж, а самі заявки рівними частинами розподілялися між організаторами торгів. Група ICU нарівні з іншими професійними учасниками фондового ринку України мала такий доступ і можливість виконувати заявки з купівлі ОВДП в інтересах своїх клієнтів", - йдеться в коментарі прес-служби групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram