ГоловнаЕкономікаДержава

Ляшко зажадав від уряду відмовитися від ідеї підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення

Таке рішення вдарить по добробуту людей, вважає нардеп.

Ляшко зажадав від уряду відмовитися від ідеї підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення
Фото: Макс Требухов

Зростання тарифів на вантажні залізничні перевезення неприпустиме і призведе до збільшення собівартості продукції української промисловості та скорочення робочих місць, заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко в ефірі програми "Події" на ТРК "Україна", повідомляє 112.ua. 

"За великим рахунком, "Укрзалізниця" банкрутує нашого національного виробника. Що таке підвищення тарифів? Це збільшення собівартості продукції, як наслідок - скорочення робочих місць, у тому числі в металургії, у вугільній галузі", - заявив Ляшко.

Ситуація, за словами політика, ускладнюється тим, що зараз національний виробник опинився в найскладніших умовах - у нього немає можливості взяти дешеві "довгі" кредити, нестабільна гривня і зовнішні ринки.

"Треба навпаки - не підвищувати тарифи, а дати можливість нашому національному виробнику бути конкурентоспроможними", - сказав Ляшко.

Ляшко зажадав від уряду відмовитися від ідеї підвищення тарифів, тому що цей крок вдарить по добробуту людей.

"Підвищення тарифів на залізничні перевезення в підсумку призведе до того, що будуть скорочені робочі місця на величезній кількості промислових підприємств. Відтак - втратить Україна. Тому треба не тарифи підвищувати, а дати дешеві кредити національному виробнику, треба створювати робочі місця і піднімати людям зарплати", - резюмував Олег Ляшко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram