ГоловнаЕкономікаБізнес

Прокуратура повторно арештувала бізнес-центр "Гулівер" у Києві

Арешт накладено в рамках розслідування банкрутства банку "Михайлівський".

Прокуратура повторно арештувала бізнес-центр "Гулівер" у Києві
Фото: facebook.com/LarysaSargan

Прокуратура повторно арештувала торгово-офісний комплекс "Гулівер" на площі Спортивній у Києві в рамках провадження у справі про розслідування банкрутства банку "Михайлівський".

Про це повідомила в Фейсбуці прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"Накласти заборону відчуження нерухомого майна - торгово-офісного комплексу загальною площею 151 805 кв. м, розташований за адресою вул. Спортивна, 1-а", - йдеться в постанові.

Відповідні відомості внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Раніше прокуратура Києва повідомила про підозру двох колишніх керівників банку "Михайлівський" у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 218-1 (доведення банку до неплатоспроможності) КК України.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року ТРЦ "Гулівер" було арештовано у справі про банкрутство банку "Михайлівський". 10 січня Апеляційний суд скасував арешт.

У результаті афери банку "Михайлівський" постраждало 14 тис. осіб, які через офіси установи вкладали гроші у фінансові компанії. Після банкрутства банку вони залишилися без своїх заощаджень. 15 листопада Верховна Рада ухвалила закон про виплату компенсацій таким вкладникам у розмірі до 200 тис. грн через Фонд гарантування вкладів. Загальна сума компенсацій становитиме близько 1,2 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram