ГоловнаЕкономікаДержава

Швейцарія виділила Україні $100 млн допомоги

Кошти надійдуть на рахунки Нацбанку до кінця місяця.

Швейцарія виділила Україні $100 млн допомоги
Фото: open.by

Швейцарія до кінця січня передасть Україні $100 млн першого траншу фінансової допомоги.

Про це повідомив Петро Порошенко за підсумками переговорів із президентом Швейцарії Доріс Лойтхард в Давосі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Прийнято рішення, яке тільки-но було оголошено, що до кінця січня Україна отримає 100 млн доларів. Вони надійдуть на рахунки Нацбанку у вигляді фінансової допомоги від Швейцарської Конфедерації як перша частина траншу, спрямованого на підтримку України", - повідомив Порошенко.

Окремо, за його словами, було відзначено ефективність боротьби з корупцією, а також кроки української сторони для стабілізації банківської системи.

"Ми відзначили, що до 6 лютого, коли Україна і Швейцарія відзначатимуть 25-річчя наших дипломатичних відносин, ми підійшли не з порожніми руками. Швейцарія визнала очевидний прогрес України з приводу реформ", - сказав Порошенко.

"Крім того, ми домовилися прискорити спільні кроки в розслідуванні злочинів попередньої влади. Що стосується тих заморожених активів у швейцарських банках, які зараз там розміщені, то ми визначили чіткі графіки та координацію співпраці міністерств юстиції і генеральних прокуратур, які повинні швидше привести до певного результату в поверненні цих активів в Україну", - додав президент.

Нагадаємо, у 2015 році Швейцарія анонсувала виділення Україні $200 млн міжнародної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram