ГоловнаЕкономікаФінанси

Мінфін чекає на четвертий транш МВФ на початку лютого

"Ми плануємо отримати близько $1 мільярда".

Мінфін чекає на четвертий транш МВФ на початку лютого
Фото: Julia Berezovska/NBU

Міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що четвертий транш у рамках кредитної програми Міжнародного валютного фонду Україна отримає на початку лютого.

"Ми плануємо отримати близько $1 мільярда", - сказав він в інтерв'ю Reuters.

Міністр зазначив, що Україна продовжує проводити економічні реформи в рамках співпраці з МВФ, а дефіцит затвердженого держбюджету на 2017 рік не перевищує максимально допустимого значення в 3% від ВВП. Незважаючи на те, що інші вимоги МВФ, зокрема про ключову пенсійну реформу, не вдалося провести через парламент, Данилюк упевнений, що це рішення буде прийнято в 2017 році. Також МВФ схвалив рішення України націоналізувати найбільший в країні ПриватБанк, нагадав міністр.

Окрім того, Данилюк повідомив про плани випуску нових єврооблігацій під гарантії США. За попередні два роки Київ залучив на зовнішніх ринках $3 мільярди завдяки американським гарантіям.

Нагадаємо, в березні 2015 року МВФ відкрив чотирирічну програму EFF для України на суму $17 млрд. Вона передбачала проведення щоквартального перегляду програми і виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, у 2016 році - ще чотирьох. Однак дотепер країна отримала лише три транші: перший на $5 млрд у березні 2015 року, другий на $1,7 млрд у серпні 2015 року і третій на $1 млрд у вересні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram