ГоловнаЕкономікаБізнес

Вищий спецсуд поновив Глушакова на посаді директора ДП "Електроважмаш"

Топ-менеджера звільнили в листопаді 2015 року.

Вищий спецсуд поновив Глушакова на посаді директора ДП "Електроважмаш"
Харьковский завод "Электротяжмаш"
Фото: objectiv.tv

Вищий спеціалізований суд України у цивільних і кримінальних справах поновив Володимира Глушакова на посаді директора державного підприємства "Завод "Електроважмаш" (Харків).

Відповідне рішення колегія суддів судової палати у цивільних справах ухвалила 21 грудня 2016 року, пише РБК-Україна з посиланням на судовий реєстр.

Цим рішенням судді Вищого спеціалізованого суду скасували рішення Апеляційного суду Києва і залишили чинним рішення Печерського райсуду Києва від 15 грудня 2015 року про скасування наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) від 5 листопада 2015 року про звільнення Володимира Глушакова з посади директора харківського ДП "Електроважмаш".

Відповідно до остаточного рішення Вищого спеціалізованого суду, МЕРТ повинно, відповідно до контракту Мінпромполітики і Володимира Глушакова від 27 березня 2013 року, поновити його на посаді директора державного заводу. Термін дії цього контракту спливає 26 березня 2018 року.

Суд підтвердив протиправність наказу МЕРТ №164-п від 5 листопада 2015 року, яким було звільнено Володимира Глушакова.

"Його (Глушакова) звільнення було здійснено з порушенням п. 24 наказу Мінпромполітики №175-д від 3 вересня 2004 року, зокрема без узгодження з Харківською ОДА, оскільки відсутній лист-запит на узгодження його звільнення з посади директора ДП "Завод "Електроважмаш", - сказано в рішенні Вищого спеціалізованого суду.

Окрім того, як наголосив суд, про звільнення Глушакова повідомили лише 6 листопада 2015 року, "що свідчить про порушення ст. 47 КЗпП України щодо порядку видачі наказу про звільнення з займаної посади. Також з порушенням ст. 149 КЗпП України письмових пояснень у нього ( Глушакова) не брали".

Тож, згідно з рішенням суду, Володимира Глушакова поновлено на посаді директора ДП "Електроважмаш" з 5 листопада 2015 року.

Згідно з чинним законодавством, йому повинні компенсувати зарплату за період, коли він вимушено не працював.

Нагадаємо, Володимира Глушакова звільнили з посади директора ДП "Електроважмаш" з ініціативи екс-міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса 5 листопада 2015 року. Після цього в.о. гендиректора призначили колишнього менеджера ДТЕК Дмитра Костюка. Співробітники заводу стверджували, що його призначили заступником директора на "Електроважмаш" у 2013 році в ролі, як тоді говорили, "наглядача".

Два конкурси на призначення нового директора ДП "Електроважмаш" нічим не закінчилися. Також журналісти писали про зв'язки Костюка з ознаками корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram