ГоловнаЕкономікаБізнес

Омелян висловив невдоволення роботою голови "Укрзалізниці" Бальчуна

"Ми проведемо докладний розбір польотів: що відбувається і що сталося".

Омелян висловив невдоволення роботою голови "Укрзалізниці" Бальчуна
Омелян (слева) и Бальчун (справа)
Фото: Александр Рудоманов

Міністр інфраструктури Володимир Омелян висловив невдоволення роботою керівництва "Укрзалізниці" і особисто Войцеха Бальчуна.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Я сподіваюся, що ми проведемо докладний розбір польотів: що відбувається і що сталося з часу призначення нової команди, з травня 2016 року. Я хотів би, щоб ця професійна дискусія відбулася в січні, тому що зволікати далі неможливо. Потім буде напрацьовано антикризовий план дій", - сказав Омелян.

На пряме запитання, чи задоволений міністр роботою керівника ПАТ "Укрзалізниця", Омелян відповів: "Я - ні. Я очікував набагато кращого результату".

Омелян сказав, що його не вражає прибуток "Укрзалізниці" за 2016 рік, тому що "тільки аеропорт "Бориспіль" показав прибуток півтора мільярда".

"Насправді потрібно дивитися на кеш-флоу [грошовий потік], він був позитивним в Укрзалізниці і в 15-му, і в 16-му роках. Проблема іншого характеру - що в нас на рахунках Укрзалізниці більш ніж 5 млрд гривень. Укрзалізниця - не фінансова установа, вона не повинна зберігати гроші. Ці кошти повинні були бути запущені в українську економіку", - заявив він.

Нагадаємо, Бальчун має понад 15 років професійного досвіду, в тому числі сім років у сфері залізничних перевезень у Польщі на посаді голови наглядової ради залізниці РКР S.A. і генерального директора PKP Cargo S.A. Провів масштабну реорганізацію системи управління в PKP Cargo, оптимізацію чисельності персоналу, побудував нову управлінську команду, вивів збиткову компанію на рівень прибутковості і підготував компанію до виходу на IPO. Обіймав посаду голови наглядової ради польської авіакомпанії LOT. У 2012 році увійшов до списку топ-20 антикризових менеджерів Польщі за версією Bloomberg Businessweek Poland.

Омелян обіймає посаду міністра за квотою "Народного фронту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram