ГоловнаЕкономікаБізнес

Апеляційний суд зняв арешт із ТРЦ "Гулівер" у Києві

Суд не виявив зв'язку між комплексом і власником банку "Михайлівський".

Апеляційний суд зняв арешт із ТРЦ "Гулівер" у Києві
Фото: elektraua.livejournal.com

Апеляційний суд Києва скасував арешт на торгово-розважальний центр "Гулівер", накладений у рамках розслідування банкрутства банку "Михайлівський".

Ухвала суду від 27 грудня є в Єдиному реєстрі судових рішень.

Суд задовольнив скаргу компанії "ТРИ О" (багатофункціональний комплекс "Гулівер") на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду Києва від 14 листопада 2016 року про накладення арешту.

В ухвалі зазначено, що прокурор і слідчий не надали жодних доказів зв'язку "ТРИ О" з ВАТ "Банк Михайлівський" або ТОВ "Екосіпан" (власник банку).

Нагадаємо, про те, що суд за клопотанням прокуратури арештував ТРЦ "Гулівер", повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

Від афери банку "Михайлівський" постраждали 14 тис. осіб, які через офіси установи вкладали гроші у фінансові компанії. Після банкрутства банку вони залишилися без своїх заощаджень.

15 листопада Верховна Рада прийняла закон про виплату компенсацій таким вкладникам у розмірі до 200 тис. грн через Фонд гарантування вкладів. Загальна сума компенсацій становитиме близько 1,2 млрд гривень.

Банк "Михайлівський" належав власнику мережі "Ельдорадо" Віктору Поліщуку. Установу створили влітку 2013 року для кредитування клієнтів магазинів Поліщука. Зараз Поліщук переховується за кордоном.

161-метровий багатофункціональний комплекс "Гулівер" загальною площею понад 150 тис. кв. м складається з двох блоків: 35-поверхового бізнес-центру і 8-поверхового торгово-розважального комплексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram