ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укроборонпром" повідомив подробиці про українську версію гвинтівки M16

Її можна буде адаптувати під різні калібри та боєприпаси.

"Укроборонпром" повідомив подробиці про українську версію гвинтівки M16
Фото: US Army

"Укроборонпром" у вівторок опублікував матеріал, у якому пояснено, навіщо Україна збирається випускати гвинтівки M16, і повідомлено подробиці про цю зброю.

Прес-служба концерну нагадує, що Україна переходить на стандарти НАТО і вже зараз має спільну бригаду з двома країнами Альянсу. Крім того, українські військові беруть участь у миротворчих операціях разом з країнами НАТО.

"І в кожному із цих випадків однією з проблем є вирішення питання логістики. Наприклад, у Литовсько-Польсько-Українській бригаді польські бійці використовують штурмову гвинтівку Beryl калібру 5,56×45, тоді як українські бійці – автомат АКМ або АКМС калібру 7,62х39.

З аналогічними проблемами зіткнулись українські сапери в Афганістані під час участі в місії ISAF. Для вирішення проблеми з різними стандартами зброї українські війська були вимушені використовувати німецькі штурмові гвинтівки G36, які передали литовські бійці", - заявили в "Укроборонпромі".

Створення зброї на основі американської M16 повинне вирішити цю проблему.

M16 - модульна гвинтівка, що дозволить адаптувати її українську версію WAC-47 під різні калібри (5,45х39, 7,62х39, 5,56х45 NАТО) і боєприпаси (потужний патрон з дозвуковою кулею .458 SOCOM або 6.8 SPC II з високою кінетичною енергією і спинними властивостями). Можна буде встановлювати різні за довжиною стволи (10,5", 11,5", 14,5", 18" або 24").

"Укроборонпром" планує передати першу партію українських M16 у бойові підрозділи армії. Відгуки бійців дозволять внести необхідні зміни перед початком масового виробництва.

Концерн підкреслює, що зброю виготовлятимуть в Україні на основі ліцензій від уряду США. Перший дозвіл - для випробувань і оцінки - отримано в грудні 2016 року.

Нагадаємо, що в Україні вже випускають систему раннього виявлення цілей для контролю за кордоном у співпраці з Aeroscraft. Першу було встановлено наприкінці 2016 року в Маріуполі.

У жовтні 2016 року "Укроборонсервіс" і словацька Grand Power S.R.O. підписали договір про спільне виробництво пістолетів K100 і пістолетів-кулеметів K105 в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram