ГоловнаЕкономікаФінанси

Курс біткоїна вперше за три роки перевищив $1000.

За рік біткоїн подорожчав більше, ніж будь-яка з валют світу.

Курс біткоїна вперше за три роки перевищив $1000.
Фото: EPA/UPG

Курс криптовалюти біткоїна на початку січня вперше за три роки перевищив позначку $1000. Станом на вечір неділі його вартість становила $1022, що є рекордним показником з грудня 2013 року.

За рік біткоїн подорожчав більше, ніж будь-яка з валют світу - на 25%, пише Reuters.

Біткоїни є першою і найвідомішою у світі криптовалютою. Перша угода з її використанням відбулася 2009 року.

Курс криптовалюти досить волатильний. Наприклад, після того як на початку 2014 року була зламана токійська цифрова біржа Mt.Gox, біткоїн за тиждень подешевшав з $1100 до $400. І хоча останніми роками курс став більш стабільним, але він, як і раніше, більш схильний до стрибків і падінь порівняно з офіційними грошима.

Абсолютний рекорд курсу біткоїна встановлено наприкінці 2013 року, коли за одну "монету" давали $1163. Загальний обсяг біткоїнів в обігу оцінюють в $16 млрд.

Нагадаємо, в лютому 2014 року Національний банк застеріг українців від використання криптовалюти Bitcoin, але вже наприкінці 2016 року правління Національного банку презентувало дорожню карту Cashless Economy, в якій вперше прописано плани використання технології Blockchain (такий, як у Bitcoin) в Україні.

У четвертому кварталі 2017 року заплановано, що Нацбанк стане емітентом електронних грошей на базі технології Blockchain у рамках проекту НСП "Простір".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram