ГоловнаЕкономікаБізнес

Президенту і голові правління CityCommerce Bank пред'явлені підозри

Їх звинувачують в завданні 80 млн грн збитків Фонду гарантування вкладів

Президенту і голові правління CityCommerce Bank пред'явлені підозри
Фото: npu.gov.ua

Національна поліція повідомила про підозру президенту і голові правління CityCommerce Bank, що збанкрутував восени 2014 року.

"У 2014 році посадові особи надали кредити фіктивним фірмам, кошти легалізували через підконтрольні їм комерційні структури. Зокрема, фіктивним підприємствам надавалися кредити під забезпечення майна, вартість якого була завищена в десятки разів. За попередніми даними, сума збитку, завданого Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, досягає 80 мільйонів гривень", - повідомляється на сайті поліції.

Президент банку, що також був одним з його співвласників, підозрюється за ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 (крадіжка) і ч.3 ст.209 (відмивання грошей) Кримінального кодексу України, а голова правління - за ч .5 ст.191 КК України. Під час проведення слідчих розшукових дій у президента-власника банку вилучено колекцію зброї.

Ні назви банку, ні імен підозрюваних в повідомленні немає. Але при цьому поліція надала фотографію відділення CityCommerce Bank. Співвласником цієї установи був колишній депутат Верховної Ради від Партії регіонів Нуруліслам Аркаллаєв, головою правління - Дмитро Грабовецький.

CityCommerce Bank потрапив в число проблемних в травні 2015 року. До кінця жовтня власники утримували його на плаву і частково виконували свої зобов'язання перед клієнтами, але цього виявилося недостатньо для порятунку банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram