ГоловнаЕкономікаБізнес

Насалик не має претензій до "Центренерго"

Компанія виконує план електроенергії на 112%.

Насалик не має претензій до "Центренерго"
Фото: Facebook/Олег Федонюк

Поширена у ЗМІ інформація про саботаж на ПАТ "Центренерго" є спотвореною та не відповідає дійсності. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України з посиланням на слова міністра Ігоря Насалика.

На цей момент міністр Ігор Насалик не має претензій до роботи ПАТ "Центренерго" і її керівника Олега Коземка. Понад те: компанія закінчить цей рік із прибутком понад мільярд гривень, і це серйозне досягнення команди Міненерговугілля і керівництва ПАТ "Центренерго".

Також у прес-службі міністерства зазначили, що державна компанія ПАТ "Центренерго" - єдина, яка закінчить рік з такими показниками прибутку з-поміж усіх енергогенеруючих компаній, включаючи приватні.

Інформація про те, що міністр Ігор Насалик вважає небажання ПАТ "Центренерго" підключати додаткові блоки саботажем, є хибною. Така інформація поширилася внаслідок некоректно сформульованого питання, яке поставили міністрові на підсумковій річній прес-конференції 22 грудня 2016 р. Журналіст запитав про "можливий саботаж", але в самій відповіді міністра не було слів про саботаж.

"Говорити - значить вважати! На підсумковій прес-конференції в мене багато запитували про вартість вугілля. На сьогодні вона значно менша від собівартості, і, як наслідок, ми маємо проблеми із заробітними платами для шахтарів, але не підвищуємо тарифів. До кінця опалювального сезону ми точно не робитимемо жодних різких дій, але проблема є, і вона потребує вирішення. На цей момент "Центренерго" виконує план електроенергії на 112%, і покаже в цьому році прибуток. З іншого боку, ми постійно говоримо із "Центренерго" про збільшення та запуск додаткових блоків. Основний фактор стримування - це відсутність вагонів і неефективна робота "Укрзалізниці". У нас є викуплене вугілля, але ми не можемо доправити його", - прокоментував ситуацію Ігор Насалик.

Нагадаємо, ПАТ "Центренерго" - державна енергогенеруюча компанія, до складу якої входять три теплові електростанції: Вуглегірська, Зміївська та Трипільська. Сумарна проектна потужність станцій становить 7666 МВт, що становить близько 14% від загальної потужності електростанцій України. Під керівництвом в.о. директора ПАТ "Центренерго" Олега Коземка компанія другий рік показує прибуток.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram