ГоловнаЕкономікаДержава

Світовий банк підтримав націоналізацію ПриватБанку

"Це рішення є важливим кроком для збереження фінансової стабільності в Україні".

Світовий банк підтримав націоналізацію ПриватБанку
Фото: ppblog.ru

Світовий банк вважає, що націоналізація ПриватБанку сприяє збереженню фінансової стабільності в Україні.

Про це йдеться в повідомленні СБ.

"Світовий банк вважає, що це рішення є важливим кроком до збереження фінансової стабільності в Україні, збільшення довіри до банківської системи і забезпечення рівного ставлення до всіх банків, які потребують рекапіталізації", - йдеться в повідомленні.

На думку Світового банку, в подальшому буде критично важливо призначити професійне правління і незалежну наглядову раду, щоб ефективно реструктурувати ПриватБанк, захистити вкладників і мінімізувати витрати для платників податків.

"Світовий банк вітає це рішення Національного банку і уряду для забезпечення фінансової стабільності в країні, і разом з іншими партнерами з розвитку і надалі підтримуватиме Україну в її зусиллях побудувати сильні інститути і впроваджувати реформи у фінансовому секторі", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що колишнім власникам ПриватБанку Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову загрожуватиме кримінальна відповідальність, якщо вони не виконають своїх обіцянок щодо реструктуризації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram