ГоловнаЕкономікаДержава

Голова МВФ привітала націоналізацію ПриватБанку

Фонд буде підтримувати Україну в її зусиллях зі створення сильних інститутів для досягнення економічного зростання.

Голова МВФ привітала націоналізацію ПриватБанку
Кристин Лагард
Фото: imf.org

Міжнародний валютний фонд вітає рішення про націоналізацію ПриватБанку.

Про це йдеться в заяві фонду.

"Сьогоднішнє рішення української влади націоналізувати ПриватБанк є важливим кроком в її зусиллях зі збереження фінансової стабільності. Це рішення було прийнято з метою забезпечення безперебійної роботи банку, враховуючи його системну роль у фінансовій системі України, а також у зв'язку з недостатніми зусиллями у зміцненні достатності капіталу в останні місяці", - заявила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард.

На її думку, забезпечення відповідності всіх українських банків нормативним вимогам НБУ має важливе значення для підтримки суспільної довіри до банківської системи.

"Зараз важливо, щоб процес націоналізації супроводжувався жорсткими зусиллями в максимальному погашенні пов'язаних кредитів, а також призначенням незалежної управлінської команди, щоб відновити життєздатність банку, зводячи до мінімуму витрати держави і платників податків", - зазначила Лагард.

Вона підкреслила, що МВФ буде і далі підтримувати Україну в її зусиллях зі створенню сильних інститутів, підвищення прозорості та просування структурних реформ, які мають вирішальне значення для досягнення міцного і стійкого економічного зростання.

Нагадаємо, 18 грудня Кабінет Міністрів офіційно підтвердив рішення націоналізувати ПриватБанк. 19 грудня в банк була введена тимчасова адміністрація, яка пропрацює три дні. Після цього банк націоналізують за рахунок конвертації випущених Мінфіном ОВДП у капітал фінансової установи.

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що націоналізація ПриватБанку є важливим рішенням для продовження співпраці з МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram