ГоловнаЕкономікаДержава

Рада НБУ домовилася про компромісний проект грошово-кредитної політики на 2017 рік

Це найважливіший документ, який буде впливати на всю економіку України.

Рада НБУ домовилася про компромісний проект грошово-кредитної політики на 2017 рік
Фото: facebook.com/NationalBankOfUkraine

Члени Ради Нацбанку зуміли домовитися про розробку компромісного проекту основних положень грошово-кредитної політики на 2017 рік. Про це повідомив член Ради НБУ Тимофій Милованов.

У листопаді свій проект з грошово-кредитної політики Раді НБУ представило правління регулятора. Документ опубліковано на сайті НБУ. Зміст документа не влаштував деяких членів ради, у тому числі його голову Богдана Данилишина.

Тому в четвер, 15 грудня, у Раді з'явився альтернативний проект від Данилишина.

"Частина Ради НБУ відмовилася приймати новий документ за основу, оскільки він не пройшов публічного обговорення і його прийняття могло дискредитувати принципи публічності, відкритості та якості прийняття рішень Радою НБУ. Тому вчора на робочій нараді Ради НБУ, яка тривала понад чотири години, було створено чернетку нового, третього документа, який по суті задовольняє більшість (а я сподіваюся насправді, що всіх) членів Ради НБУ. Цей документ відповідає публічно пропозиціям правління, що обговорювалися, але також більш конкретно прописує деякі аспекти політики, у відповідь на коментарі, отримані під час обговорення", - написав Милованов у фейсбуці.

Милованов наголосив, що це найважливіший документ, який буде впливати на всю економіку України.

Рада НБУ повинна прийняти його наступного тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram