ГоловнаЕкономікаБізнес

Київське метро обмежило продаж жетонів в одні руки

Пасажирам рекомендують переходити на картки.

Київське метро обмежило продаж жетонів в одні руки
Фото: Макс Требухов

Київський метрополітен вирішив обмежити продаж жетонів в одні руки через каси.

Про це повідомила радник керівника столичного метрополітену Наталія Макогон, пише УНІАН.

"Краще купувати в автоматах, у касах кількість жетонів буде обмежено", - сказала вона.

Пасажир, який рідко користується послугами метрополітену, може придбати один чи два жетони в касі. Якщо йому потрібно більше жетонів, потрібно йти до автомата з продажу жетонів. З 16 грудня це обмеження вводиться на станції "Політехнічний інститут", а із 17 грудня - на всіх інших станціях.

"Ми будемо скорочувати використання жетонів надалі. Робиться це з метою виключити людський фактор із системи оплати, з метою зробити розрахунки прозорими", - пояснила Макогон. Як альтернативу пасажирам рекомендують використовувати пластикові картки.

Окрім того, до кінця місяця на всіх турнікетах із MasterCard PayPass залишиться можливість оплати за проїзд виключно банківськими картками.

Нагадаємо, вартість жетона на проїзд у київському метрополітені становить 4 гривні. При використанні картки вартість проїзду залежить від суми поповнення. При разовій оплаті 10-19 поїздок вартість однієї поїздки становитиме вже 3,90 грн, при оплаті 20-29 поїздок - 3,80 грн, при оплаті 50 поїздок одразу вартість однієї становитиме 3,50 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram