ГоловнаЕкономікаДержава

Суд повернув Києву акції "Київхімволокна", відчужені при Черновецькому

У 2009 році Київська міськрада незаконно продала 51% акцій компанії.

Суд повернув Києву акції "Київхімволокна", відчужені при Черновецькому
Фото: zametkiev.livejournal.com

Апеляційний суд Києва повернув у комунальну власність контрольний пакет акцій компанії "Київхімволокно", який було відчужено за мерства Леоніда Черновецького.

Про це повідомляють на сайті столичної прокуратури.

"За сприяння прокуратури міста Києва столичній громаді через суд повернуто право власності на контрольний пакет акцій ВАТ "Київхімволокно", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що у 2009 році Київська міськрада незаконно продала 51% акцій компанії "Київхімволокно" приватній компанії.

"З огляду на грубе порушення законодавства, прокуратура в інтересах територіальної громади звернулася до суду з позовом про визнання права власності та витребування акцій із незаконного володіння. За результатами судового розгляду Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури і задовольнив позов у повному обсязі", - відзначили в прокуратурі.

Нагадаємо, в грудні 2010 року Госпсуд Києва визнав недійсним договір купівлі-продажу акцій ВАТ "Київхімволокно" ТОВ "Новий регіон" і зобов'язав компанію повернути у власність територіальної громади Києва 51% акцій.

ВАТ "Київхімволокно" - одне з найбільших підприємств України з виробництва синтетичних ниток і волокон, у своєму складі має 9 дочірніх підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram