ГоловнаЕкономікаДержава

Агентство S&P підтвердило рейтинг України

Економіка стабілізувалася, але зберігаються серйозні виклики.

Агентство S&P підтвердило рейтинг України
Фото: kursiv.kz

Рейтингове агентство Standard & Poor's в п'ятницю, 9 грудня, підтвердило суверенні рейтинги України на рівні В-/В.

Прогноз рейтингів - "стабільний", повідомляється на сайті агентства. Це означає, що найближчим часом S&P не планує підвищувати рейтинг, але і не планує знижувати.

"Підтвердження рейтингу відображає загальну картину макроекономічної стабілізації в Україні в 2016 році. Повернулося позитивне зростання (у порівнянні зі значним скороченням у 2015 році), сповільнилася інфляція. Уряд реалізував деякі ключові реформи, які проклали шлях для виплати (хоч і з затримкою) 1 млрд доларів з боку МВФ у вересні 2016 року. Тоді як наш довгостроковий рейтинг В- відображає суттєві економічні та політичні виклики, які як і раніше стоять перед Україною. У їх числі - непередбачувана ситуація з безпеки на сході країни, значні умовні зобов'язання, а також питання, пов'язані зі здоров'ям банківського і фінансового секторів", - йдеться в повідомленні агентства.

S&P прогнозує, що в цьому році економіка України зросте на 1%, а в перспективі 2016-2019 років середньорічне зростання буде знаходитися на рівні близько 2,3%.

Нагадаємо, що рейтинг України за версією Fitch знаходиться на рівні В-, а за версією Moody's - на рівні Caa3.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram