ГоловнаЕкономікаБізнес

Справу проти засновника будівельної групи "УКО" Войцеховського передано до суду

Його судитимуть за чотирма статтями Кримінального кодексу.

Справу проти засновника будівельної групи "УКО" Войцеховського передано до суду
Фото: gp.gov.ua

Генеральна прокуратура передала в Деснянський районний суд Києва кримінальне провадження проти великого київського забудовника Анатолія Войцеховського, який заснував будівельну піраміду "УКО-груп" і "Сіті-груп".

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Войцеховському і двом керівникам підконтрольних йому підприємств інкриміновано вчинення у складі організованої групи кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.28 і ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків), ч.3 ст.28 і ч.ч.3, 4 ст.197-1 (самовільне будівництво), ч.5 ст.191 (привласнення майна), ч.3 ст.28 і ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Також триває розслідування фактів самовільного захоплення інших земельних ділянок, на яких із 2004 року будують об'єкти "УКО-груп" і "Сіті-груп". Йдеться, зокрема, про ЖК "Східні ворота", "Науковий", "Флагман", "Мега Сіті", "Мозаїка", "Совські ставки", "Молодіжна ініціатива", "Маргарита", "Синьоозерний", "Кузьмінський" , "Південний квартал".

Нагадаємо, працівники прокуратури затримали Войцеховського 15 липня 2016 року. Йому пред'явлено підозру за фактом створення організованої злочинної групи для самовільного зайняття земельної ділянки територіальної громади Києва по вулиці Закревського, 42 і будівництва ЖК "Перлина Троєщини", а також заволодіння під час цього будівництва шляхом обману грошовими коштами громадян на суму 2,6 млн грн.

17 липня його заарештували із заставою 14 млн гривень і через 10 днів, після виплати грошей, відпустили з СІЗО. З'явилася інформація про його втечу в Росію, але в ГПУ це спростували і заявили, що він перебуває в межах України і співпрацює зі слідством.

Войцеховський - творець будівельної піраміди, на чолі якої стоять компанії "УКО-груп" і "Сіті-груп". Об'єкти, побудовані забудовниками із цієї структури, переважно є незаконними, більшість із них не завершені. Мешканці вже побудованих багатоповерхівок часто не мають документів на квартири. Відмінна риса всіх будівництв Войцеховського - вкрай низька ціна квадратних метрів.

Навесні 2015 року КМДА оприлюднила список з понад 40 об'єктів "Сіті-груп" і "УКО-груп". Кришування "УКО-груп" приписували колишньому генпрокурору Віктору Шокіну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram