ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко підписав закони про Дорожній фонд

Кошти від сплати акцизів на нафтопродукти підуть на дороги.

Порошенко підписав закони про Дорожній фонд
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав три закони, які передбачають створення Дорожнього фонду і змінюють систему управління автодорогами загального користування.

Як повідомляє прес-служба голови держави, це сталося під час зустрічі з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном і новим головою Державного агентства автомобільних доріг України Славомиром Новаком.

Президент привітав Новака з призначенням і зазначив, що дорожнє будівництво є його першим пріоритетом.

Він також зазначив, що буде продовжено експеримент у напрямку 50% митних надходжень, зібраних понад план, на дорожнє будівництво. Голова держави підкреслив, що така система показала свою ефективність у західних областях. Водночас, за словами Петра Порошенка, в Одеській області цей експеримент працював набагато гірше, однак він висловив надію, що зараз ситуація буде поліпшуватися.

Президент також зазначив, що необхідно докласти всіх зусиль, щоб ліквідувати "той провал, який був на будівництві дороги Одеса - Рені, і проект має бути завершений у повному обсязі".

Нагадаємо, що кошти від сплати акцизів на нафтопродукти та інших податків і зборів, які повинні витрачатися на українські дороги, будуть тепер надходити безпосередньо в Дорожній фонд, а не в бюджет взагалі, оскільки, за усталеною практикою, зараз велика частина цих грошей витрачається не на дороги місцевого і державного значення, а на поточні потреби.

Бюджет Дорожнього фонду може скласти від 30 до 40 млрд гривень на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram