ГоловнаЕкономікаБізнес

Затримано екс-голову "Київенергохолдингу" (оновлено)

У нього знайшли годинник з Путіним.

Затримано екс-голову "Київенергохолдингу" (оновлено)
Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Співробітники силових органів затримали колишнього керівника "Київенергохолдингу" Юрія Бондаря за підозрою у відчуженні акцій, що належать Києву.

Про це повідомив у фейсбуці генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Затриманий готувався до втечі на територію т.зв. "ДНР". Знайдений під час обшуку іменний годинник від Путіна - красномовне свідчення союзу п'ятої колони і криміналу", - заявив він.

Оновлення. Прес-служба прокуратури Києва повідомила, що Бондарю закидають незаконне відчуження у 2007 році пакету акцій "Київенерго" вартістю понад 77 млн гривень.

Його повідомили про підозру за ч.5 ст.191 (розтрата майна).

Нагадаємо, у квітні 2006 року Київрада, кіпрські Densec Limited і Zarova Limited створили "Київенергохолдинг" для координації роботи компаній "Київенерго", "Київгаз" і "Київводоканал". Київрада як оплату акцій нової компанії внесла в її статутний капітал 67% акцій ВАТ "Київводоканал", 60% + 1 акцію ВАТ "Київгаз" і 12,73% акцій ВАТ "Київенерго", а Zarova і Densec оплатили акції "Київенергохолдингу" грошима.

Влітку 2010 року після зміни в керівництві Києва стало відомо, що місто продало свої частки в холдинговій компанії "Київміськбуд" (80%), у "Київводоканалі" (25,464%), "Київгазі" (28,46%) і "Київхімволокні" (51 %). Усі угоди були здійснені за схожою схемою: на аукціонах через Українську універсальну товарну біржу (УУТБ), де покупцем виступила фінансова компанія "Новий регіон" (її пов'язували із зятем колишнього мера Києва Леоніда Черновецького).

У підсумку Генеральна прокуратура України порушила кримінальні справи й оскаржила операції з продажу комунальних пакетів акцій. Вищий господарський суд України підтвердив право власності територіальної громади Києва на зазначені пакети акцій підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram