ГоловнаЕкономікаБізнес

ДТЕК виступає за перегляд енергостратегії України

Максим Тимченко пропонує ухвалити нову стратегію розвитку галузі на майбутні 20 років.

ДТЕК виступає за перегляд енергостратегії України
Фото: Макс Требухов

Керівник ДТЕК (входить до СКМ Ріната Ахметова) Максим Тимченко пропонує ухвалити нову енергостратегію. Колишня, ухвалена в 2013 році і розрахована до 2030 року, в розробці якої брали участь також фахівці одного з фондів Ахметова, безнадійно застаріла. Про це топ-менеджер сказав у інтерв'ю LB.ua.

"У стратегії ніхто - навіть у страшному сні не говорив про падіння ВВП на 15%. Макроумови змінилися. І курс долара, і інші фактори. Вплив цих змін божевільний. Тому стратегія повинна бути переглянута. Потрібно врахувати в стратегії зміни на енергоринку, які ми спостерігаємо. Я говорю не тільки про генерацію, але і про дистрибуцію. В Україні, як і в інших країнах, ця тема політизована, тому важливо, щоб нова енергостратегія була рівновіддалена від усіх впливових гравців. Якщо ці орієнтири державної енергостратегії будуть захищені на рівні парламенту, щоб не було спокуси щось переглядати, то інвестор в це повірить. А інвестиції в енергетику стануть драйвером зростання ВВП", - вважає Максим Тимченко.

Нагадаємо, в 2012 році на LB.ua виходило інтерв'ю з розробниками енергостратегії від фонду "Ефективне управління" Ріната Ахметова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram