ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ: Якщо в першій декаді бюджет не приймуть, шанси на отримання траншу МВФ нульові

"Вікно для отримання траншу дуже звужується".

НБУ: Якщо в першій декаді бюджет не приймуть, шанси на отримання траншу МВФ нульові
Фото: bank.gov.ua

Національний банк не бачить шансів для отримання траншу Міжнародного валютного фонду в грудні, якщо державний бюджет не приймуть у першій декаді.

Про це заявив заступник голови НБУ Олег Чурій.

"Поки що формально ми залишаємо на наших прогнозах отримання траншу МВФ у розмірі 1,3 млрд. Але ми розуміємо, що вікно для отримання траншу дуже звужується. Якщо в першій декаді грудня бюджет не приймуть, то шанси для отримання траншу цього року нульові" , - сказав він.

Раніше голова НБУ Валерія Гонтарева повідомила, що Україна повинна повернути 1 млрд доларів МВФ і 1,6 млрд доларів за іншими зовнішніми зобов'язаннями у 2017 році. Водночас Нацбанк допускає, що Україна може отримати наступний транш до кінця 2016 року, якщо держбюджет ухвалять на початку грудня.

Нагадаємо, місія МВФ працювала в Україні з 3 по 17 листопада. За результатами роботи місії МВФ закликав владу України прийняти узгоджений з програмою співпраці держбюджет на 2017 рік. Також місія повідомила, що українській владі потрібно більше часу для виконання поточного етапу програми співпраці.

У вересні МВФ схвалив надання Україні 1 млрд доларів.

Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що розраховує на виділення наступного траншу МВФ у грудні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram