ГоловнаЕкономікаДержава

МОЗ запропонувало скасувати державне фінансування Червоного Хреста України

"У всьому світі товариства ЧХ фінансуються за рахунок благодійних пожертвувань і членських внесків, а не з держбюджету".

МОЗ запропонувало скасувати державне фінансування Червоного Хреста України
Фото: EPA/UPG

Міністерство охорони здоров'я пропонує скасувати державне фінансування патронажної служби Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) з 2017 року.

Про це повідомляють на сайті МОЗ.

"МОЗ не бачить сенсу в дублюванні ТЧХУ функцій Мінсоцполітики в частині надання соціальних послуг одиноким непрацездатним громадянам похилого віку, дітям-сиротам, інвалідам, бездомним, немічним та іншим соціально незахищеним верствам населення, які потребують турботи і підтримки. Численні правопорушення і непрозора звітність ТЧХУ за останні кілька років ставлять під сумнів доцільність фінансування патронажної служби Товариства за кошти держбюджету", - йдеться в повідомленні.

Так, за останні 2,5 року на забезпечення діяльності ТЧХУ було виділено 226,5 млн гривень, які направили на виплату заробітної плати 3,1 тис. працівників патронажної служби та служби розшуку.

"У всьому світі Національні Товариства Червоного Хреста фінансуються за рахунок благодійних пожертвувань донорських організацій, небайдужих громадян, членських внесків, а не з коштів держбюджету", - наголосили в МОЗ.

Нагадаємо, в березні з товариства Червоного Хреста України звільнили низку місцевих керівників за продаж гуманітарної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram