ГоловнаЕкономікаДержава

У Німеччині заявили, що ЄС замінив Росію в зовнішній торгівлі України

Україна переорієнтувалася на європейські ринки.

У Німеччині заявили, що ЄС замінив Росію в зовнішній торгівлі України
Гернот Эрлер
Фото: EPA/UPG

Торгівля України з Росією падає, а з Євросоюзом зростає, констатував уповноважений уряду Німеччини з питань співпраці з РФ Гернот Ерлер.

"На сьогодні вже 40 відсотків зовнішньоторговельного обороту України припадає на ЄС. А торгівля з Росією - як це не сумно - дедалі більше скорочується. Ще три роки тому обсяг торгівлі становив 15 мільярдів євро, а сьогодні від цієї суми залишилася лише одна третина. Виходить, що ЄС замінив Росію в зовнішній торгівлі України", - сказав він в інтерв'ю DW.

Він вважає, що в цілому Україна рухається в правильному напрямку.

Напередодні Держслужба статистики оприлюднила дані про структуру зовнішньої торгівлі України. За дев'ять місяців 2016 року Україна експортувала в країни ЄС товарів майже на 10 млрд доларів (16,7% від загального обсягу), а в Росію - на 2,5 млрд доларів (9,9% від загального обсягу). При цьому з ЄС Україна імпортувала товарів на 12 млрд доларів (43,8% від загального обсягу), а з Росії - на 3,6 млрд (13,1% від загального обсягу).

Експорт в Росію порівняно з аналогічним періодом минулого року знизився на 30%, імпорт з РФ впав на 34%. Експорт з ЄС зріс на 4,4%, імпорт збільшився на 7,3%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram