ГоловнаЕкономікаФінанси

Колишній власник банку "Михайлівський" звинуватив Нацбанк у рейдерстві

"Я вийшов зі складу засновників 19 травня 2016 року".

Колишній власник банку "Михайлівський" звинуватив Нацбанк у рейдерстві
Фото: Сергей Нужненко

Бізнесмен Віктор Поліщук в ефірі телеканалу NewsOne заявив, що банк "Михайлівський" довели до банкрутства спільними діями НБУ в особі члена правління Катерини Рожкової і бізнесмена Бориса Кауфмана - для заволодіння активами банку.

Про це пише РБК-Україна.

"Є такий підприємець Борис Кауфман, власник "Платинум Банку". За моїми даними, на його прохання заступник голови НБУ Катерина Рожкова протягом півроку здійснювала тиск на банк "Михайлівський". У лютому місяці Рожкова запросила голову правління банку "Михайлівський" Дорошенка до себе в кабінет і наполегливо порекомендувала переговорити з Кауфманом і Дмитром Зінковим про продаж банку. Після сказаного ми зібрали весь колектив і прийняли рішення: щоб не було питань з вкладниками, щоб команда залишилася працювати, продати банк", - заявив Віктор Поліщук.

За його словами, 6 квітня 2016 року між сторонами був підписаний попередній договір - меморандум. "Прописали «дорожню карту», як ми діємо. Я передав абсолютне в операційне управління Дорошенком і Зінковим (радник голови правління "Платинум Банку". 6 травня 2016 року я підписав лист до НБУ про вихід зі складу засновників банку "Михайлівський". Реально я вийшов зі складу засновників 19 травня 2016 року", - заявив Поліщук.

За словами колишнього власника банку "Михайлівський", з боку Кауфмана документи були підписані від імені IBELIN SPECIAL OPPORTUNITIES FUND, в якому частка Кауфмана становила 77,71%. "22,29% він залишав на команду: Дорошенко, Єрасов і т.д. За словами Кауфмана, об'єднанням банків "Михайлівський" і "Платинум" у НБУ мала займатися Рожкова. І до кінця травня місяця обидва банки повинні були об'єднатися. Але, на мій погляд, з головою НБУ В. Гонтаревою це питання вони не погодили. А коли пішли узгоджувати, щось пішло не так, - заявив Поліщук. - Я прошу зауважити, з 19 числа Ігор Дорошенко перейшов головою правління банку "Платинум", весь склад топ-менеджменту перейшов в банк "Платинум", люди в банк "Платинум" перейшли. Усі кредитні портфелі, які були в банку "Михайлівський", а це: 700 млн грн, плюс близько 300 млн грн відсотків на це - все перейшло в банк "Платинум".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram