ГоловнаЕкономікаБізнес

ЄБРР підготує Ощадбанк до часткової приватизації

Держава планує через кілька років продати 20% акцій банку.

ЄБРР підготує Ощадбанк до часткової приватизації
Фото: drda.org.ua

Кабінет Міністрів і Європейський банк реконструкції та розвитку в п'ятницю підписали меморандум про підготовку Ощадбанку до часткової приватизації.

Про це йдеться в повідомленні ЄБРР.

Меморандум про взаєморозуміння, підписаний міністром фінансів Олександром Данилюком і керуючим директором ЄБРР у країнах Східної Європи і Кавказу Франсісом Маліжем, передбачає надання Ощадбанку підтримки в розробці та впровадженні комплексної програми трансформації з метою його комерціалізації та підготовки до призначеної часткової приватизації 2018 року.

У рамках цієї співпраці ЄБРР також може надалі інвестувати кошти в акціонерний капітал Ощадбанку за умови досягнення ключових цілей процесу трансформації.

Партнерство передбачає реалізацію низки заходів, спрямованих на підтримку подальшої комерціалізації Ощадбанку, вдосконалення його корпоративного управління і передачу банківських ноу-хау.

Для реалізації цих заходів буде використовуватися технічна допомога, яка фінансується зі Спеціального фонду акціонерів ЄБРР. Як перший крок ЄБРР включить Ощадбанк у свою Програму сприяння розвитку торгівлі з можливістю надання гарантій на суму до 50 млн євро для підтримки українських експортерів і імпортерів.

Нагадаємо, голова Ощадбанку Андрій Пишний в інтерв'ю LB.ua розповів, що у 2017 році держава повинна оголосити графік і умови переходу банку на загальну систему гарантування вкладів. Паралельно в акціонерний капітал повинен увійти новий інвестор, яким, імовірно, стане ЄБРР. Держава планує продати 20% акцій Ощадбанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram