ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін скасував мінімальну вартість нотаріальних послуг

Максим Нефьодов прогнозує мільярд економії для бізнесу до 2020 року.

Кабмін скасував мінімальну вартість нотаріальних послуг
Фото: megaobzor.com

Уряд скасував мінімальний розмір оплати послуг нотаріуса, встановлений указом президента №762 від 10 липня 1998 року на рівні 1%.

"Згідно з нашими оцінками, до 2020 року тільки це рішення дозволить заощадити для бізнесу близько 1 млрд грн", - прокоментував цей крок уряду перший заступник голови Мінекономрозвитку Максим Нефьодов на засіданні Кабінету Міністрів у Києві в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому він зазначив, що ринок нотаріальних послуг є дуже конкурентним, а наявність такого обмеження викривляє конкуренцію, призводить до зайвих витрат бізнесу, виникнення "сірого" ринку, коли якась частина платежу повертається клієнтові "під столом".

Нефьодов нагадав, що 2005 року через таку мінімальну ціну державі довелося заплатити нотаріусу за переоформлення "Криворіжсталі" 250 млн грн.

Мінекономрозвитку, посилаючись на експертів, оцінює загальний обсяг операцій з нерухомістю у 2014 році в 55 млрд грн, що означає отримання нотаріусами за свої послуги щонайменше 550 млн грн.

Нагадаємо, в середу Кабінет Міністрів вирішив скасувати 367 застарілих постанов і нормативно-правових актів у рамках дерегуляції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram