ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін скасував 367 нормативних актів у рамках дерегуляції

"У нас досі є регулювання продажу, обсягів і цін на сіно".

Кабмін скасував 367 нормативних актів у рамках дерегуляції
Фото: Максим Левин

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що Кабінет Міністрів вирішив скасувати 367 застарілих постанов і нормативно-правових актів у рамках дерегуляції.

Про це він сказав, відкриваючи засідання уряду в середу.

"Ми будемо пачками скасовувати. А якщо якесь міністерство якусь регуляцію залишає, то, будь ласка, можна з цієї трибуни сказати, що така-то регуляція потрібна, тому що..." - заявив він.

Перший заступник міністра економіки Максим Нефьодов заявив, зі свого боку, що це стосується, зокрема, "мотлоху" в законодавстві.

"Наприклад, у нас досі є регулювання продажу, обсягів і цін на сіно. Але є й ті акти, від яких потерпає бізнес. Наприклад, у нас досі є документи, які регламентують нагляд за дотриманням радянських стандартів, уже давно скасованих. У нас досі діють заборони, які, можливо, були актуальними 50 років тому, але точно не відповідають сьогоднішньому стану. Наприклад, заборона на зберігання майна в контейнерах або вагонах. У нас досі на автостанціях діють ще радянські норми, як слід зберігати і ремонтувати старі запчастини", - пояснив Нефьодов.

Дерегуляція також стосується, наприклад, пом'якшення обмежень на встановлення мобільних веж, спрощення правил в нафтогазовидобувній галузі, скасування заборони на змішування сортів зерна.

Нефьодов також заявив, що Кабінет Міністрів готує законопроект щодо дерегуляції, який разом із сьогоднішнім рішенням дозволить Україні вже 2018 року увійти в топ-30 країн у рейтингу Світового банку за умовами ведення бізнесу.

Нагадаємо, що надмірна регуляція - одна з найбільших проблем для інвесторів в Україні після корупції та неефективної судової системи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram