ГоловнаЕкономікаБізнес

Кличко заявив про можливість добудови "Сонячної Рив'єри" в разі зниження поверховості

"Один з варіантів - щоб забудовник знизив поверховість, засклив будівлю й облаштував територію навколо".

Кличко заявив про можливість добудови "Сонячної Рив'єри" в разі зниження поверховості
Солнечная Ривьера
Фото: Макс Требухов

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що скандальний житловий комплекс "Сонячна Рив'єра" на Микільсько-Слобідській вулиці в Києві можуть добудувати за умови зниження поверховості.

Про це він сказав на нараді, присвяченій "Євробаченню-2017", повідомляє прес-служба Київміськадміністрації. "Сонячна Рив'єра" знаходиться неподалік від місця проведення конкурсу.

Кличко заявив, що добудова цього житлового комплексу - це складне питання, оскільки люди, які купили житло в цих будівлях, вимагають добудувати їх. Але з іншого боку, представники громадськості виступають проти і наполягають на знесенні.

"Наше завдання - знайти компроміс, привести в належний стан територію, розбити зелені зони, облаштувати набережну, щоб вся територія виглядала доглянутою і сучасною. Адже це не тільки питання проведення «Євробачення», це питання благоустрою нашого міста. Один з варіантів - щоб забудовник знизив поверховість, засклив будівлю і облаштував територію навколо - а це майже 10 га", - зазначив Кличко.

"Сонячна Рив'єра" - один з найбільших житлових комплексів, які зводить корпорація "Укрбуд". Побудувати планували шість будинків на лівому березі Дніпра. Зараз зведено два будинки на 23 і 21 поверх. У них уже розкуплено значну частину квартир.

Через це будівництво регулярно спалахують протести місцевих жителів. Улітку 2015 року мер Києва Віталій Кличко заявив, що будівництво "Сонячної Рив'єри" заморозять. Однак у грудні роботи відновили. Протести спалахнули з новою силою.

У травні 2016 року Держархбудінспекція анулювала дозвіл на будівництво житлового комплексу "Сонячна Рив'єра". Корпорація "Укрбуд" оскаржила це рішення в суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram