ГоловнаЕкономікаБізнес

Завод Григоришина виграв два тендери "Укртрансгазу" на 2,7 млрд гривень

Сумське НВО проведе реконструкцію компресорних станцій.

Завод Григоришина виграв два тендери "Укртрансгазу" на 2,7 млрд гривень
Фото: like.sumy.ua

Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання, яке підконтрольне групі "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина, 8 листопада виграло два тендери "Укртрансгазу" на загальну суму 2,7 млрд гривень.

Про це пишуть "Наші гроші".

За 1,31 млрд гривень НВО має провести реконструкцію компресорної станції "Задніпровська", а за 1,41 млрд гривень - компресорної станції "Ананьєв". На четвер, 10 листопада, призначений аукціон щодо ще однієї станції - "Південнобузької".

Єдиним конкурентом Григоришина було київське ПАТ "Спеціалізоване монтажне управління №24", але воно запропонувало більш високу ціну.

Згідно з планом розвитку газотранспортної системи, в 2016-2025 роках в Україні проведуть реконструкцію і технічне переоснащення 32 компресорних станцій. У 2016-2018 роках повинні бути реалізовані проекти щодо п'яти з них: "Задніпровської", "Південнобузької", "Ананьєв" (за кошти "УТГ"), "Бар" (Deutsche Bank) і "Ромни" (Європейський банк реконструкції та розвитку).

Прес-служба "Укртрансгазу" зазначає, що станції "Задніпровська", "Південнобузька" і "Ананьєв" працюють у складі магістральних газопроводів південного транспортного коридору, за якими газ іде в країни Балканського регіону та Туреччини. На них встановлені газоперекачувальні агрегати (ГПА) радянського виробництва з низьким коефіцієнтом корисної дії.

У 2015 році було розроблено техніко-економічне обґрунтування на реконструкцію цих компресорних станцій. У ньому прописано, що радянські ГПА належить замінити на апарати виробництва Сумського НВО. Таке обладнання з 2001 року використовується на компресорній станції "Тарутине".

Реконструкція трьох станцій дозволить "Укртрансгазу" економити 110 млн кубометрів газу щорічно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram