ГоловнаЕкономікаФінанси

ГПУ розкрила злочинну схему в банку "Фінанси та Кредит" на 1 млрд гривень

Одного з учасників заарештовано з можливістю внесення 41 млн гривень застави.

ГПУ розкрила злочинну схему в банку "Фінанси та Кредит" на 1 млрд гривень
Фото: 24tv.ua

Департамент Генеральної прокуратури у сфері економіки спільно з Національною поліцією та Службою безпеки викрили посадових осіб банку "Фінанси та Кредит", які вивели з фінустанови понад 1 млрд гривень.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко у Фейсбуці.

"З допомогою нерезидентів України, в тому числі і однієї офшорної компанії, кінцевим бенефіціарним власником якої є громадянин України, колишній помічник народного депутата, незаконно вивели активи банку на суму понад 1 млрд гривень. Сьогодні одному з учасників злочинної групи - громадянину Демченку А. В. було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, за який законом передбачено до 12 років із конфіскацією майна", - написав Луценко.

За його словами, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 41 млн 340 тис. гривень.

Нагадаємо, 17 вересня 2015 року Нацбанк визнав банк "Фінанси та Кредит" неплатоспроможним. Ліквідовуваний банк закінчив 2015 рік зі збитками 21,05 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram