ГоловнаЕкономікаБізнес

НАБУ передало до суду справу проти колишнього голови Державіаслужби

Йому закидають прийняття рішень на користь МАУ.

НАБУ передало до суду справу проти колишнього голови Державіаслужби

Національне антикорупційне бюро передало до Солом'янського районного суду Києва провадження проти колишнього голови Державіаслужби Дениса Антонюка за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу - зловживання службовим становищем.

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Йому закидають завдання збитків авіакомпанії UM Air на суму понад 750 тисяч гривень у зв'язку зі скасуванням двох авіарейсів за маршрутом "Київ - Тегеран - Київ". Слідство вважає, що рішення було прийнято на користь авіакомпанії МАУ.

Антонюк займав пост голови Державіаслужби з 12 березня 2014 року до вересня 2015 року. Перед цим він був директором з розвитку маршрутної мережі і альянсів авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", яка займає домінуюче становище на вітчизняному ринку авіаперевезень. МАУ контролює Ігор Коломойський.

Антонюка спочатку відсторонили від посади після того, як 26 червня 2015 року голова Одеської обладміністрації Михайло Саакашвілі публічно піддав критиці його діяльність. Саакашвілі заявив, що якщо в Україні і далі буде діяти монополія на польоти "окремих компаній", то ціни на квитки будуть такими ж високими, і принцип "відкритого неба" нічого не змінить.

Із 31 серпня Антонюк повернувся до виконання обов'язків, але 4 вересня, його звільнили за порушення присяги державного службовця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram