ГоловнаЕкономікаФінанси

У КСГ Банку назвали "не випадковим" відкликання ліцензії НБУ під час рейдерської атаки на банк

Голова банку вважає рішення регулятора незаконним.

У КСГ Банку назвали "не випадковим" відкликання ліцензії НБУ під час рейдерської атаки на банк
Фото: 24today.net

В. о. голови правління ПАТ "КСГ Банк" Андрій Скороход вважає, що рішення правління НБУ про відкликання банківської ліцензії і ліквідації банку суперечить законодавству України і правовій практиці регулювання фінансового ринку.

"Навіть при побіжному ознайомленні з рішенням правління НБУ очевидно, що керівництво НБУ було введено в оману результатами перевірки банку з питань фінансового моніторингу інспекційною групою НБУ. ПАТ "КСГ Банк" своєчасно повідомляв Державну службу фінансового моніторингу про операції зі зняття клієнтами готівки на значні суми зі своїх рахунків. Є всі документальні підтвердження цього. Вже одне це свідчить, що ніяких незаконних операцій не проводили, і робота банку була абсолютно прозора. Причому весь цей час ніяких рішень стосовно наших клієнтів від Державної служби фінмоніторингу не надходило. Тому нинішнє рішення правління НБУ свідчить про щонайменше упереджене ставлення до банку", - цитують керівника банку "Українські новини".

ПАТ "КСГ Банк" неодноразово публічно заявляло про свою граничну лояльність до політики НБУ, спрямовану на оздоровлення фінансової системи України. "Якщо неупереджено подивитися на зауваження, які висували до нас за підсумками перевірки в 2015 році, то можна зрозуміти, що всі рекомендації ми виконували вже через декілька хвилин. Чому знову-таки є підтвердження в звітній документації. На зауваження за підсумками останньої перевірки, яка закінчилася 12 серпня 2016 року, ПАТ "КСГ Банк" надав аргументовані заперечення. Проте ці заперечення усупереч існуючій правовій практиці не були враховані при прийнятті рішення НБУ.

Крім того, були порушені встановлені законодавством процедури прийняття рішення про ліквідацію. Насторожує і той факт, що рішення про ліквідацію банку прийнято не "постановою правління", а "рішенням правління".

Очевидно, що висновки інспекційної групи НБУ базуються не стільки на "фактах", скільки на її вкрай суб'єктивних оціночних судженнях.

Ми вважаємо, що за рішенням про відкликання ліцензії стоять люди, що тенденційно спотворили реальну ситуацію, використовуючи неправдиву інтерпретацію результатів перевірки, тим самим ввівши в оману керівництво НБУ і громадськість", - заявив Андрій Скороход.

Подібні дії в ПАТ "КСГ Банк" пов'язують із планомірною тривалою компанією з його публічної дискредитації, яка має всі ознаки добре спланованої рейдерської атаки. "На жаль, подібна практика в нашій країні останнім часом почастішала. Зі свого боку ми будемо відстоювати нашу репутацію і право на ведення в Україні чесного і прозорого банківського бізнесу винятково в рамках правового поля".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram