ГоловнаЕкономікаБізнес

Океанічний флот України вперше за 19 років перерахував дивіденди в держбюджет

На рахунок Держказначейства надійшло 13 млн гривень.

Океанічний флот України вперше за 19 років перерахував дивіденди в держбюджет
"Капитан Русак"

Океанічний риболовецький флот України вперше за 19 років переказав 13 млн гривень дивідендів (515 тисяч доларів) за підсумками своєї діяльності у 2015 році на рахунок Державної казначейської служби. Про це йдеться в повідомленні Державного агентства рибного господарства України.

Сума дивідендів була визначена на підставі менеджерської звітності за 2015 рік. Загальний дохід державного океанічного рибальського флоту у 2015 році склав більш ніж 680 тис доларів США.

Українським компаніям зараз належать 11 океанічних суден - вони ведуть промисел у Новій Зеландії, Намібії, Мавританії, Антарктиці, Чилі й Аргентині. Чотири судна мають державну форму власності - "Професор Михайло Александров", "Капітан Русак" (судновласник - державна рибальська компанія "Фішинг Компані С.А.") і судна "Олексій Слободчиков", "Іван Голубець" (судновласник - ДП "Сервіс" ).

З 2015 року Держрибагентство намагається ліквідувати "Фішинг Компані" та передати його судна у власність державного підприємства.

З 1997 року діяльність океанічного флоту супроводжувалася кризовими ситуаціями для держави Україна і не давала жодного прибутку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram