ГоловнаЕкономікаБізнес

Держархбудінспекція подала позов про знесення ЖК "Науковий" у Києві

Комплекс будує без документів компанія з "Укогруп"

Держархбудінспекція подала позов про знесення ЖК "Науковий" у Києві
Фото: naukovy.com.ua

Державна архітектурно-будівельна інспекція звернулася до Окружного адміністративного суду Києва з позовом до ТОВ "Компанія "Будінвест Капітал", в якому вимагає знести житловий комплекс на вул. Петропавлівській, 40 (ЖК "Науковий") у зв'язку з відсутністю відповідних документів.

"У зареєстрованій декларації про початок виконання будівельних робіт замовник будівництва повідомив про реконструкцію житлового будинку за вказаною адресою, проте у результаті перевірки інспектори виявили, що на об'єкті проводяться роботи з будівництва житлового будинку. Крім того, в документах замовник занизив категорію складності об'єкта, вказавши ІІІ замість ІV", - сказано в повідомленні відомства.

ЖК "Науковий" входить до переліку сумнівних будівництв Києва, складений мерією у 2015 році.

Будівництво веде структура, яка входить до неформальної групи "Уко", засновника якої Анатолія Войцехівського нещодавно затримали, заарештували і відпустили під заставу.

Войцехівський - творець будівельної піраміди, на чолі якої стоять компанії "Укогруп" і "Сіті-груп". Об'єкти, побудовані забудовниками з цієї структури, здебільшого є незаконними, більшість із них не завершено. Мешканці вже побудованих багатоповерхівок часто не мають документів на квартири. Відмінна риса всіх будівництв Войцеховського - вкрай низька ціна квадратних метрів.

Нагадаємо, в лютому було розпочато демонтаж ще однієї багатоповерхівки "Укогруп" - ЖК "Маргарита".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram