ГоловнаЕкономікаФінанси

Приватний нотаріус перейменував Укрінбанк, який ліквідують

Фонд гарантування вкладів побоюється виведення активів.

Приватний нотаріус перейменував Укрінбанк, який ліквідують
Фото: ukrinbank.com

Приватний нотаріус 13 липня перейменував Укрінбанк, який ліквідують, і змінив його місце реєстрації. Про це повідомила прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, яка подала у зв'язку із цим скаргу до Генпрокуратури і в СБУ.

В єдиному реєстрі юросіб змінено повне та скорочене найменування, місцезнаходження та відомості про керівника юридичної особи "Укрінбанк". Новою назвою банку є "Укрінком", його зареєстровано в Сєвєродонецьку. Керівником вказано Аллу Іллюченко, а кінцевим бенефіціаром - Володимира Клименка, одного з акціонерів Укрінбанку.

"Зараз невстановлені особи почали тиснути і намагаються заволодіти активами банку і перевести їх на третю компанію. Зокрема йдеться і про рахунки великих вкладників банку. При цьому робляться спроби відновити банківську ліцензію НБУ. Незважаючи на це, є всі підстави стверджувати, що нові керівники ВАТ «УКРІНКОМ» не зацікавлені у відновленні роботи банку і задоволенні вимог його кредиторів. Зате перереєстрація юрособи дозволить великим позичальникам, серед яких чимало афілійованих з акціонерами банку осіб, уникнути погашення своїх кредитів", - повідомив Фонд.

ФГВФО вважає, що в цих діях є ознаки злочинів, передбачених статтями 191 (розкрадання майна), 365-2 (зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги), 366 (службове підроблення).

Акціонери Укрінбанку раніше успішно оскаржили ліквідацію установи у двох інстанціях. При цьому ФГВФО вже виплатив 1,8 млрд гривень приватним вкладникам банку.

14 липня Фонд гарантування вкладів подав касаційну скаргу на скасування ліквідації банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram