ГоловнаЕкономікаДержава

Єврокомісія виділить Україні €90 млн на реформу держслужби

Єврокомісар запевнив, що підтримуватиме Україну в проведенні реформ

Єврокомісія виділить Україні €90 млн на реформу держслужби
Фото: kmu.gov.ua

У понеділок прем'єр-міністр Володимир Гройсман провів зустріч із комісаром Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства і переговорів з розширення Йоганнесом Ганом.

Про це повідомляє офіційний сайт Кабінету Міністрів.

Сторони обговорили перспективи лібералізації візового режиму для України, а також напрями двосторонньої співпраці, зокрема про виділення макрофінансової допомоги на проведення реформ. Зокрема, Європейська комісія має намір виділити Україні 90 млн євро на реформу державної служби.

"Комісар ЄС Йоганнес Ган зазначив відданість і рішучу налаштованість уряду щодо досягнення конкретних результатів у проведенні реформ. Він зазначив, що ЄС до кінця року готовий надати фінансову допомогу в підтримці реформи публічної адміністрації, загальний розмір якої на три роки становить 90 млн євро, і запевнив у підтримці України в проведенні реформ", - зазначено в повідомленні.

Також Гройсман закликав якомога швидше ввести безвізовий режим для громадян України, а також завершити ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Нідерландами.

Нагадаємо, раніше планували, що Євросоюз зможе профінансувати реформу держслужби тільки наступного року.

Закон про держслужбу ухвалений Верховною Радою в грудні 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram