ГоловнаЕкономікаБізнес

Компанія Іванющенка вийшла з числа співвласників аеропорту "Київ"

Аеропорт контролюють Хмельницький, Іванов і їхній молодший партнер Костржевський.

Компанія Іванющенка вийшла з числа співвласників аеропорту "Київ"
Фото: Макс Левин

Компанія Юрія Іванющенка "Фріланс-транс" вийшла з числа співвласників ТОВ "Майстер-авіа" - структури, яка проводить наземне обслуговування рейсів, що вилітають і прибувають в аеропорт "Київ" (Жуляни), і володіє його міжнародним терміналом "А".

Про це пише "Ділова столиця".

Тепер "Майстер-авіа" на двох володіють кіпрська Master Avia Holdings (Cyprus) Limited (90%) і компанія з управління активами "Ніка-інвест" (10%).

Бенефіціарами першої вказані столичні бізнесмени, засновники "Київської інвестиційної групи" Василь Хмельницький і Андрій Іванов, а другої - їхній молодший партнер, голова ради директорів "Майстер-Авіа" Денис Костржевський.

За даними видання, діяльністю "Фріланс-транс" цікавиться прокуратура. За версією слідчих, цю компанію могли використовувати для розкрадання державних коштів аеропорту "Київ" і мінімізації податкових зобов'язань.

Аеропорт "Київ" на сьогодні є одним із найпопулярніших в Україні, поступаючись тільки іншому столичному аеропорту "Бориспіль".

У лютому 2011 року Київрада передала майно комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Київ" в оренду "Майстер-Авіа" на 49 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram