ГоловнаЕкономікаБізнес

Київ замовив ТЕО на продовження зеленої гілки метро до Виноградаря

Проектування займе 1-1,5 року

Київ замовив ТЕО на продовження зеленої гілки метро до Виноградаря
Фото: tov-tob.livejournal.com

Київська міська державна адміністрація вивчає можливість будівництва нових станцій метро на Сирецько-Печерській лінії до мікрорайону "Виноградар".

Про це повідомив заступник голови Київміськадміністрації Ілля Сагайдак.

"Розглянувши продовження метро Сирецько-Печерської гілки, ми побачили, що існує великий попит на цей напрямок, при тому що це найбільш не завантажена лінія, особливо від "Лук'янівки" до "Сирця". Тому довести цю лінію до житлового масиву "Виноградар" дозволить посилити ефективність цього напрямку", - зазначив він.

Наразі київська влада, за його словами, замовила техніко-економічне обґрунтування будівництва від Інтернаціональної площі трьох станцій метро до житлового масиву "Виноградар" і депо, яке дозволить оцінити вартість і час, необхідний для виконання будівельних робіт.

"ТЕО можна зробити буквально за три місяці і паралельно ми починаємо шукати або інвестора, або можливість для залучення іноземних коштів, щоб об'єкт будувати", - додав Сагайдак.

Проектування самого метро займе 1-1,5 року, воно буде розділене на етапи, оскільки якщо спроектують перший перегін, то його будівництво відразу може бути розпочато.

Нагадаємо, 11 лютого київський метрополітен оголосив тендер на розробку ТЕО будівництва гілки метро на Троєщину, а також проект будівництва електродепо. Вартість робіт попередньо оцінили у 31,5 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram