ГоловнаЕкономікаДержава

Україна втрачає можливості через слабку логістику і інфраструктуру, - голова Морського інституту Кореї

На думку корейського фахівця, слід зосередитися на співпраці з країнами Південної Азії.

Україна втрачає можливості через слабку логістику і інфраструктуру, - голова Морського інституту Кореї
Ли Санг У
Фото: Сергей Нужненко

Без розвитку логістики та інфраструктури Україна не зможе налагодити якісний експорт.

Таку думку на міжнародному форумі "Економічне співробітництво Україна - Корея", організованому Посольством Республіки Корея в Україні, Інститутом Горшеніна і Ernst & Young, висловив Лі Санг У, представник Корейського морського інституту.

"Експорт в інші країни став основою, на яку ми орієнтуємося в реалізації всіх економічних програм, і саме завдяки цьому ситуація в країні поступово покращилася. Але для організації експорту довелося розвивати ключові для розвитку держави галузі - логістику та інфраструктуру", - розповів він про корейський досвід, закликаючи також придивитися до досвіду держав Південної Азії й Індії.

За словами Лі Санг У, Україні слід брати приклад із сусідів - Польщі, Словаччини, які "сьогодні виграють саме за рахунок інфраструктури".

"Україна має дуже гарне географічне, я навіть сказав би - геополітичне, розташування. Порівняно з Кореєю в неї більш потужна ресурсна база, вона відомий у світі експортер зернових культур, за рахунок чого і розвивається економіка в останні роки. Їй слід задуматися над рівнем логістики й інфраструктури", - вважає Лі Санг У.

"Спираючись на сьогоднішню ситуацію, думаю, що Україні варто розвивати зв'язки з країнами Південної Азії, тому що для такого співробітництва є великий потенціал. А ви просто втрачаєте цінні можливості, які могли б використовувати", - резюмував представник Корейського морського інституту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram