ГоловнаЕкономікаБізнес

США виділили $70 млн на підтримку українських компаній

OPIC реалізує два нових проекти в Україні

США виділили $70 млн на підтримку українських компаній
Фото: chinooksciences.com

Американська держкорпорація OPIC (Корпорація закордонних приватних інвестицій) затвердила фінансування двох проектів в Україні на загальну суму 72,5 млн доларів.

Як повідомляється на сайті OPIC, 37,5 мільйонів доларів підуть на підтримку швидконр зростання середніх орієнтованих на експорт компаній в Україні та Молдові через фонд Emerging Europe Growth Fund III під керівництвом Horizon Capital.

Ще 25 мільйонів доларів спрямують на підтримку українських компаній, орієнтованих на розширення асортименту продукції, модернізацію і зростання потенціалу в широкому спектрі секторів, зокрема в агробізнесі, охороні здоров'я, інфраструктурі, роздрібній торгівлі, товарах народного споживання і нерухомості, через фонд прямих інвестицій Dragon Capital New Ukraine Fund під керівництвом Dragon Capital.

Корпорація приватних закордонних інвестицій (англ. Overseas Private Investment Corporation, OPIC) - агентство при уряді США, мета якого - сприяти американському бізнесу у здійсненні вкладів у нові і ринки, що розвиваються, шляхом надання кредитів і гарантій.

Основна вимога для виділення грошей - мінімум 25% у громадянина США в акціонерному капіталі компанії. Мінімальний обсяг наданої позики - 1 мільйон доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram