ГоловнаЕкономікаБізнес

Мінфін закриє можливість виводити гроші в низькоподаткові юрисдикції

Міністр обіцяє закрити 5-6 таких юрисдикцій до кінця року

Мінфін закриє можливість виводити гроші в низькоподаткові юрисдикції
Фото: 24tv.ua

Міністр фінансів України Олександр Данилюк обіцяє до кінця року скоротити можливість для виведення грошей у 5-6 низькоподаткових юрисдикцій, таких як Австрія, Голландія чи Люксембург. Про це він сказав в інтерв'ю програмі «Лівий берег з Сонею Кошкіною» на Каналі 24.

«Сьогодні Міністерство фінансів без якої-небудь глобальної концепції робить кроки зі скорочення можливостей для виведення грошей в низькоподаткові юрисдикції. Як це працює на практиці: гроші не йдуть безпосередньо в офшори, спочатку вони надходять у юрисдикції, з якими у нас двосторонні договори на пільгових умовах. Це Голландія, Австрія, Люксембург і так далі. А ось уже після цього кошти надходять безпосередньо в офшори. Ось ми взяли на себе зобов'язання до кінця року закрити п'ять чи шість таких юрисдикцій», - заявив міністр.

Олександр Данилюк впевнений, що країни з низькими податками погодяться на перегляд двосторонніх угод, оскільки взяли на себе зобов'язання боротися з ухиленням від оподаткування в рамках міжнародної організації OECD.

«Усі підписанти до кінця 2017 року повинні впровадити ці заходи. Тобто якщо за двосторонніми угодами наявні ставки,  нижчі від рекомендованих, вони зобов'язані будуть їх підняти. Це двосторонній процес, просто ми рухаємося трошки швидше.

Міністр також прокоментував інформацію про його офшорні компанії, опубліковану в пресі. Він пояснив, що до призначення був керівником великого фонду, який працював у різних юрисдикціях, і існування офшорів було корпоративною необхідністю. «З дев'ятого року це питання закрите», - сказав міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram