ГоловнаЕкономікаДержава

Радник Гройсмана: Насіров має місяць-два, щоб показати себе

Голову ДФС поки що вирішили не звільняти.

Радник Гройсмана: Насіров має місяць-два, щоб показати себе
Юрий Федчишин
Фото: Макс Требухов

Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров має місяць-два, щоб показати свої реформаторські здібності.

Про це на круглому столі "Реорганізація податкової та митниці. Як новий уряд збирається наповнювати бюджет?" в Інституті Горшеніна сказав Юрій Федчишин, радник прем'єр-міністра України.

"Зараз пан Насіров має можливість показати свої реформаторські здібності. Я думаю, що протягом найближчого часу, не можу говорити точно, але думаю, що місяць-два", - заявив він.

Нагадаємо, що Роман Насіров зберіг свою посаду, незважаючи на зміну уряду.

Міністр фінансів Олександр Данилюк, у підпорядкуванні якого перебуває ДФС, заявив, що питання звільнення Насірова поки що не стоїть.

"Розібратися в діяльності ДФС для мене, звичайно, теж важливо, оскільки я був у комісії, яка змінювала колишнє керівництво - Ігоря Білоуса зокрема. Проблема ДФС - у недореформованості. Я маю чіткий план, як реформувати відомство. Найближчим часом я позначу, які дії хочу побачити від Романа Насірова. Я хочу поставити чіткі параметри і розраховую, що він як керівник служби буде їх виконувати протягом реформування ДФС. Якщо це зроблено не буде, у мене з'являться всі підстави поставити питання про його невідповідність займаній посаді", - заявив він в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram