ГоловнаЕкономікаБізнес

Бальчун зобов'язався за рік заощадити "Укрзалізниці" 7 млрд грн

"Заплативши кілька сотень тисяч гривень, ми заощадимо мільярди".

Бальчун зобов'язався за рік заощадити "Укрзалізниці" 7 млрд грн
Фото: www.facebook.com/volodymyr.omelyan

Новий голова "Укрзалізниці" Войцех Бальчун зобов'язався заощадити підприємству 7 млрд гривень тільки за перший рік роботи.

Про це повідомив прем'єр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді, коментуючи високу зарплату Бальчуна.

"Укразлізниця" багато десятиліть була годівницею для тих, хто сидів на "Укрзалізниці". Звідти витікали мільярди! Не сотні тисяч, а мільярди. Десятиліттями. Амбіційний план нового керівника свідчить, що ми заощадимо за перший рік роботи менеджменту не менш ніж 7 млрд гривень", - заявив Гройсман.

Прем'єр підкреслив, що залізниця повинна стати сучасним європейським підприємством.

"Заплативши кілька сотень тисяч гривень, ми заощадимо мільярди, які йшли в кишені ділків", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, Бальчун переміг на відкритому конкурсі виборів голови УЗ, 20 квітня уряд затвердив його кандидатуру, а 1 червня - його контракт.

Раніше Бальчун вивів польську залізницю PKP Cargo зі збитків 100 млн злотих у прибуток 500 млн. Провів реформу компанії, вивів її на IPO і пішов у відставку. Протягом останніх чотирьох років очолював наглядову раду польської авіакомпанії LOT.

ПАТ "Укрзалізниця" об'єднує шість регіональних залізниць і близько 140 інших структурних підприємств. В управлінні "Укрзалізниці" перебуває 21,6 тис. км залізничних колій, близько 4 тис. локомотивів і 123 тис. вагонів. На частку УЗ припадає близько 60% обсягу вантажних і 38% пасажирських перевезень в Україні. Товарні перевезення металу і руди становили 58% від обсягу вантажоперевезень у 2014 році, будівельні матеріали - 15%, зерно - 8%. "Укрзалізниця" є одним з найбільших роботодавців в Україні, на підприємстві працюють понад 300 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram