ГоловнаЕкономікаБізнес

Бальчун отримуватиме 460 тисяч гривень на місяць

Передбачено також мільйонні премії і винагороди

Бальчун отримуватиме 460 тисяч гривень на місяць
Фото: www.facebook.com/volodymyr.omelyan

Голова "Укрзалізниці" Войцех Бальчун отримуватиме 460 тисяч гривень на місяць.

Про це пише РБК-Україна, яке отримало в розпорядження контракт начальника залізниці.

У ньому сказано, що щомісячний посадовий оклад Бальчуна становитиме 461,6 тис. гривень. За якісну роботу нараховуватиметься квартальна (до трьох окладів) і річна премії (до 24 окладів). Також передбачено матеріальну винагороду за ефективне управління майном (до 10 окладів).

Нагадаємо, Бальчун переміг на відкритому конкурсі з відбору голови УЗ, 20 квітня уряд затвердив його кандидатуру.

Раніше Бальчун вивів польську залізницю PKP Cargo зі збитків 100 млн злотих у прибуток 500 млн. Провів реформу компанії, вивів її на IPO і пішов у відставку. В останні чотири роки очолював наглядову раду польської авіакомпанії LOT. Бальчун також є лідером рок-гурту Chemia.

ПАТ "Укрзалізниця" об'єднує шість регіональних залізниць і близько 140 інших структурних підприємств. В управлінні "Укрзалізниці" знаходиться 21,6 тис. км залізничних колій, близько 4 тис. локомотивів і 123 тис. вагонів. На частку УЗ припадає близько 60% обсягу вантажних і 38% пасажирських перевезень в Україні. Товарні перевезення металу і руди склали 58% від обсягу вантажоперевезень у 2014 році, будівельні матеріали - 15%, зерно - 8%. "Укрзалізниця" є одним із найбільших роботодавців в Україні, на підприємстві працюють понад 300 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram