ГоловнаЕкономікаБізнес

Фонд гарантування попросив МВС захистити заставне майно Дельта Банку в Чорноморську

Навколо Іллічівського ОЖК розгорається скандал.

Фонд гарантування попросив МВС захистити заставне майно Дельта Банку в Чорноморську
Ильичевский МЖК

Держпідприємство "Облшовк", якому Печерський суд Києва 28 квітня передав на відповідальне зберігання і під тимчасове управління арештоване в рамках кримінальної справи про розкрадання коштів Дельта Банку майно ПАТ "Іллічівський олійножировий комбінат", так і не змогло де-факто виконати ухвалу суду.

Про це пише "Цензор".

Прокурора ГПУ Петра Фіцая і в.о. директора "Облшовку" Олега Федорова біля воріт підприємства зустріли адвокати - представники адміністрації комбінату,вислухали постанову суду і пообіцяли викликати керівництво ОЖК.

Однак ніхто з адміністрації комбінату так і не приїхав.

Тим часом люди в камуфляжі на території заводу почали заварювати ворота і перегороджувати проїзди вантажівками. Навколо комбінату почали збиратися невідомі в спортивній формі, частина з них щільно стала перед прохідною підприємства. Незабаром їхнє число перевищило 200 осіб.

Провідати підопічних "спортсменів" приїжджав одіозний одеський байкер Марк Гордієнко, відомий, з одного боку, як затятий прихильник ідей Майдану, а з іншого - як права рука колишнього одеського губернатора Ігоря Палиці.

Від байкера працівник Генпрокуратури почув на свою адресу не тільки брудні лайки, а й погрози, проте зберіг неабияку витримку. Присутні при цьому поліцейські, зокрема зі спецзагону "Шторм", навіть пальцем не поворухнули. На звернення прокурора посприяти виконанню судового визначення не відреагувало і керівництво місцевої поліції. "Ви прокуратура, робіть, що вам належить, ми заважати не будемо", - заявив місцевий поліцейський начальник.

З огляду на те, що підставою для арешту майна, яке перебуває в іпотеці в ліквідованого "Дельта Банку", стала заява директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтина Ворушиліна, який побоювався втрати його ліквідності, керівник ДП "Облшовк" звернувся з ФГВФО з листом, що пояснює, чому не відбулася фактична передача арештованого майна на відповідальне зберігання уповноваженому суб'єкту.

Тим часом Костянтин Ворушилін звернувся з листами до міністра МВС Арсена Авакова, голови національної поліції Хатії Деканоїдзе і начальника ГУ Національної поліції в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе з проханням посприяти вирішенню проблеми з метою захисту інтересів держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram