ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія дозволила імпорт української солі

До введення санкцій "Артемсіль" займала чверть російського ринку.

Росія дозволила імпорт української солі

Росспоживнагляд, який на початку 2015 року обмежив ввезення харчової солі українського підприємства "Артемсіль" через претензії до якості, дозволив його продукції повернутися в Росію.

Про це пише російська газета "Коммерсант". За даними видання, Росспоживнагляд дозволив "Артемсолі" (Донецька область) щорічно ввозити в Росію 170 тис. тонн солі та вже поінформував Федеральну митну службу (ФТС) про допуск його продукції з 10 травня. У прес-службі Росспоживнагляду підтвердили, що прийнято рішення про тестове ввезення одиничних партій солі з цього підприємства в режимі "одного вікна" (тобто тільки через один митний термінал). При цьому там зазначили, що на сьогодні не ввезено жодного кілограма продукції "Артемсолі".

"Артемсіль" у грудні 2015 року звернулася в Росспоживнагляд по дозвіл повернути свою продукцію на російський ринок, розповіла виданню голова прес-служби компанії Юлія Єременко.

До введення заборони на імпорт "Артемсіль" була одним із найбільших гравців на російському ринку харчової солі. За даними "Роспродсоюзу", 2014 року її частка становила 21% (233,2 тис. тонн). Завдяки "Артемсолі" Україна була однією з найбільших країн-імпортерів, займаючи 25,26% російського ринку за підсумками 11 місяців 2014 року. Весь імпорт на той момент становив майже 562,2 тис. тонн, або 56,43% російського ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram