ГоловнаЕкономікаБізнес

Мери Запоріжжя і Маріуполя закликали Порошенка підписати закон про експортне мито на брухт

Метзаводи змушені скорочувати виробництво через нестачу сировини

Мери Запоріжжя і Маріуполя закликали Порошенка підписати закон про експортне мито на брухт
"Запорожсталь"
Фото: life.zp.ua

Мери Запоріжжя і Маріуполя закликали президента Петра Порошенка підписати закон про експортне мито на металобрухт, пише 24 канал.

"Через значне збільшення експорту металобрухту утворився його дефіцит. Підприємства втратили близько 850 тис. тонн брухту. Поряд із цим, вони втрачали ринки збуту, зменшували обсяги виробництва, у результаті чого знижувалися відрахування в бюджет, і зрештою, знижувалися доходи населення", - заявив мер Запоріжжя Володимир Буряк у своєму листі до Порошенка.

За словами Буряка, позбавлення сировини ключових для міста підприємств означає, що під удар буде поставлено розвиток металургійної промисловості та суміжних галузей.

"З метою попередити загострення ситуації в одній з основних галузей економіки країни, а також для запобігання зростанню безробіття і соціальної напруги в місті, прошу вас, пане президенте, підписати цей закон", - пише Буряк.

У свою чергу мер Маріуполя Вадим Бойченко вказує, що дефіцит металобрухту змушує металургійні підприємства скорочувати виробництво і втрачати конкурентні позиції.

"Від імені жителів міста металургів звертаюся до вас із проханням підписати дуже важливий для металургійної галузі закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку з метою першочергового забезпечення потреб оборонної промисловості та відновлення об'єктів інфраструктури" №3868 від 02.02.2016 р., ухваленого Верховною Радою України 21.04.2016 року", - пише Бойченко.

Нагадаємо, у 2015 році з України було вивезено за кордон рекордний обсяг металобрухту - 1,25 млн тонн. Цьогоріч, згідно з планами Міністерства економічного розвитку і торгівлі, рекорд планують повторити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram