ГоловнаЕкономікаБізнес

Співробітники ЗЕРЗ оголосили страйк

Працівники заявили про "рейдерське зміщення" їхнього начальника

Співробітники ЗЕРЗ оголосили страйк
Фото: zerz.com.ua

27 квітня робота ПрАТ "Запорізький електровозоремонтний завод" (ЗЕРЗ) зупинилася у зв'язку зі страйком. Про це повідомив в.о. голови правління Олег Винник агентство РБК-Україна.

Так, близько 2200 осіб не вийшли на зміну. За словами працівників підприємства, вони почали страйк у зв'язку з "рейдерським зміщенням" з поста Олега Винника.

Як зазначив сам Винник, 26 квітня йому було зроблено "догану", а також він заявив, що на нього здійснюється тиск з боку начальника Департаменту управління персоналом та соціальної політики ПАТ "Укрзалізниця" Ірини Михальченко.

За словами Винника, ситуація розгортається у зв'язку з проведенням Національним антикорупційним бюро України досудового слідства у кримінальному провадженні від 19 січня 2015 року. Завод у ньому виступає потерпілою стороною.

"Досудовим розслідуванням оголошено підозру колишньому голові правління ПрАТ "ЗЕРЗ" Геннадію Політикіну. Слідством встановлено, що в результаті неправомірних дій заводу було завдано збитків у розмірі щонайменше 1 029 594 грн. Позов подав я, і після цього почався тиск з боку вищого органу управління ПАТ "Укрзалізниця", де працює вже згадана Ірина Михальченко - дружина Геннадія Політикіна", - зазначив Олег Винник.

Він також повідомив, що за останні півтора року зарплати на заводі зросли у 4 рази, збільшилася кількість замовлень і контрактів.

"Думаю, що вони вирішили скористатися ситуацією зі зміною керівництва в ПАТ "Укрзалізниця" і прибрати мене та головного інженера підприємства з посади, незважаючи на очевидні успіхи заводу. Я вдячний колективу заводу, який мене підтримав, і сьогодні 2200 осіб вийшли на безстроковий страйк на знак протесту проти тиску на керівництво ЗЕРЗ і спроб призначити представників колишнього керівництва, які грабували завод", - зазначає Олег Винник.

Президенту України Петру Порошенку, прем'єр-міністру Володимиру Гройсману і міністру інфраструктури Володимиру Омеляну направлено звернення від колективу заводу з проханням не допустити незаконної зміни керівництва ПрАТ "Запорізький електровозоремонтний завод", тиску з боку Департаменту управління персоналом та соціальної політики ПАТ "Укрзалізниця" та Ірини Михальченко, яка, як вважають на підприємстві, підготувала необґрунтовану догану в.о. голови правління ЗЕРЗ Олегу Виннику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram